Dag 02: Harskamperdennen

Als we met de caravan op pad gaan en Charlie mag mee, is het een vast ritueel dat hij op het bed mag springen om mij te begroeten. We hebben echter vorig jaar een nieuwe matras gekocht en die ligt op de bestaande matras en dat in combinatie met het feit dat Charlie ook ouder en daarmee strammer wordt, maakt dat hij er tegenwoordig enige hulp bij nodig heeft Knipogende emoticon.

IMG_3790

Terwijl Marijke gaat douchen, loop ik met Charlie het bos in en dat is, als je ook maar een klein beetje van de natuur houdt, geweldig!

IMG_3794

We lopen een paar kilometer door het bos, om vervolgens bij de verharde weg, richting de receptie uit te komen.

IMG_3793IMG_3795

Op het bord staan naast de diverse wandel- en fietsroutes, ook wetenswaardigheden over herten en everzwijnen.

IMG_3796

Even na 9:00 uur haal ik bij de receptie de broodjes die we besteld hadden en genieten we in de best wel koude caravan, van ons ontbijt, terwijl Charlie lekker op zijn kussen ligt.

IMG_3798IMG_3801

Rond de klok van 12:00 uur gaat zowaar het zonnetje schijnen en besluiten we met Charlie een stuk door het bos te lopen.

IMG_3805

Al lopende besef ik me dat ik hier ongeveer 25 jaar geleden met mijn vader exact het zelfde pad het gelopen en nu loop ik hier met hele andere emoties, maar Carpe Diem blijft het devies Knipogende emoticon.

IMG_3806IMG_3808

Bankjes komen we helaas niet tegen, maar aan boomstronken geen gebrek, zodat Marijke in elk geval even kan rusten.

IMG_3807

IMG_3809IMG_3811

Als we weer terug zijn op de camping, is het inmiddels lunchtijd en we kunnen zowaar buiten eten.

IMG_3812

In de periode 1986-1996 hebben wij jaarlijks, samen met onze vrienden Vera en René en hun en onze kinderen en andere familie en kennissen, op de Harskamperdennen gestaan en dat was altijd een feest.

Vera en René-komen nog jaarlijks  en nemen dan in het voorseizoen een seizoensplaats en zij zijn er nu ook, maar hebben er geen idee van dat wij hier ook zijn en al helemaal niet dat we met de caravan zijn en ook nog eens een week blijven Verhitte emoticon. Ze zijn dan ook hogelijk verbaasd als we ze op plekje 112 komen bezoeken.

IMG_3813

Omdat zij 7-8 weken blijven staan, hebben zij wel de voortent opgezet en er brand heel behaaglijk, een kachel. Nadat we koffie hebben gedronken en René en ik heerlijk over de camping hebben gewandeld, gaan we weer terug naar onze eigen caravan.

IMG_3816

Rond 18:30 uur komt René langs om ons uit te nodigen morgen, samen met hun dochter Anouk en schoonzoon Danjel, Kroatisch te komen eten en daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen Knipogende emoticon.

IMG_3815IMG_3817

Het wordt jammer genoeg al weer snel te koud om buiten te blijven zitten. We eten dus vanavond wederom in de caravan en deze keer is dat kaasfondue.

IMG_3819

We kijken samen het laatste deel van The Code, een spannende Australische serie, als plots even voor 22:00 uur de stroom uitvalt. Als ik buiten ga kijken, zie ik het en der licht branden in de caravans, dus het zal wel alleen bij ons zijn. Gelukkig hebben we een accu aan boord en werken de meeste zaken, zoals licht, kranen ed. ook op 12 Volt.

Om 23:00 uur gaan we uiteindelijk slapen.

Dit bericht werd geplaatst in Dag 02. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s